+36-70-

312

-72-19

A foghiányok három következménye:

1) Csontfelszívódás és az idő előtti öregedés

2.) Szomszédos fogak veszélyeztetése

3.) A korlátozott étrend és a nem megfelelő táplálkozás

Csont felszívódás
1) Csontfelszívódás és az idő előtti öregedés

Ha egy vagy több foga hiányzik, akkor a fogak helyén csontfelszívódás megy végbe. Ha a túl hosszú idő telik el akkor a csont felszívódik. Mint ahogyan az ábrán látható a foghiányos területen jelentős csontfelszívódás zajlik. Ön ezt túlzásnak tarthatja, de az igazság az hogy a fogeltávolítást követő az első évben a természetes csontfelszívódás eléri az 5 mm-t.


Az egyetlen módja a csontfelszívódás elkerülésének a fogászati implantátum beültetése. Amikor a fogászati ​​implantátumokkal stabilizálunk fogsort, nem csak csontvesztést akadályozzuk meg, hanem a rágás képességet is javítjuk.


Csont felszívódás


Kinőtt fog
2. ) Szomszédos fogak veszélyeztetése.

Amint egy fogat el kell távolítani a csont sorvadásnak indul és a hiányt határoló fogak eltolódnak az "üres térbe". Ha a foghiány alatt vagy felett fog található akkor az belenő a foghiány helyére ezáltal ínyproblémákat okoz. A legnagyobb csontsorvadás az első hat hónapban valósul meg, de az évek során lassulva de folytatódik a folyamat.

A szomszédos fogak elmozdulása nem azonnal lesz érzékelhető hanem három-öt évnek el kell telnie. A folyamat gyorsasága függ az érintett csont sűrűségétől, a harapástól és a fogak záródásától.

Mivel egyre több fogat kell eltávolítani kénytelen más területeken rágni és ez gyakran a fogak töréséhez, túlterheléséhez, túlzott kopásához és a TMI ( állkapocs ízületi ) problémákhoz vezet. Ennek eredménye képpen több fogra kiterjedő és költséges fogászati beavatkozásra lesz szüksége a jövőben.


3.) A korlátozott étrend és a nem megfelelő táplálkozás

Sokan nem értik mit is jelent akár egy fog elvesztése is. Az az egyszerű tevékenység mint az evés rémálommá válhat, mert a kivehető fogpótlás gyakran mozog, fájdalmasan feltöri az ínyt és az ételt nem képes megrágni. Sőt teljes fogsor és fogsor rögzítő pasztával is 80%-os rógóképesség csökkenés mérhető.

Most már mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő táplálkozás évekkel hosszabbítja meg életünket. Enélkül azonban a szervezetünk hamarabb elhasználódik, mint azt remélnénk. A fogsor nem teszik lehetővé a megfelelő rágást és a megfelelő étrendet az emberi szervezet számára. Ez felveti az alábbi kérdést?

"Nem fogok sokáig élni nem készíttetek drága fogpótlást vagy rendbe tetetem a fogaimat és akkor tovább élek."