+36-70-

312

-72-19

Parodoxon

Sokan elkerülik a fogorvost, mert attól tartanak, hogy a fogeltávolítás és az egyéb rekonstrukciós munkák fájdalmasak. A valóság azonban az, hogy a fogorvos túl sokáig történő mellőzése nagyobb és költségesebb beavatkozásokat tesz szükségessé. Nyilvánvaló , hogy a rendszeres szűrővizsgálatok és a megfelelő szájhigiénia fenntartása megmenti a fogakat és így segít elkerülni a kellemetlen beavatkozásokat.

Tanácsok a fogeltávolítás elkerülésére:

Engedjék meg, hogy felsoroljak néhány közös okot, amely szükségessé teszi a fogeltávolítást. és ezáltal én is képes segíteni kikerüljék őket a jövőben.

1. Nagyon mély fogszuvasodás

Néha a fogak javítása közben nagyon kevés marad a foganyagból. Ezekben az esetekben a rutinszerű rekonstrukciós munkák, mint a tömések, koronák és gyökérkezelés nem elegendőek , hogy megoldja a problémát.

2. Súlyos ínybetegségek

Két fajta ínybetegségek : (1) A visszafordítható fogínygyulladás mely , ha javul a szájhigiénia meggyógyul, de ha nem kezelik ( 2) Fogágybetegséghez vezet , ami nem visszafordítható , és azt eredményezheti, hogy a kezelés élethosszig tart. Súlyos íny- és csont betegségek fertőzéshez vezet.

3. Fertőzés

A fog körüli csontpusztulás lehetővé teszi a baktériumok számára a hozzáférést a gyökérhez és elpusztítja a fogat ellátó ideget, rontva ezzel a szomszédos csontot és végül a környező területeket is.

4. Törött fog

A fog törések a kisebbtől a súlyosig változhatnak, ez utóbbi elléri a gyökéret, felfedve a dentin és a pulpa szövetet, melyet késedelem nélkül kezelni kell.
A dolgok természete

Egyéb számos fontos oka is van a fogeltávolításnak - amelyek nem köthetőek a tartós rossz szájhigiénéhez, vagy a fogorvosi ellenőrzés hiányához - mint például egyéb fizikai ártalmak. Ha ezeket figyelmen kívül hagyja, komolyabb problémák okozója lehet.

Számfeletti fog

Néhány fog eltávolítása válhat szükségessé, ha a fogak mérete vagy száma nem arányos az állkapocs méretével és ezáltal hátráltatja a szomszédos fogak áttörését, vagy egyéb más fogászati ​​problémákat okoz . Fogeltávolítás is fontossá válhat, ha a fogszabályozó kezelés azt szükségessé teszi.

Impaktált fog

Általában a harmadik zápfog , vagy közismert néven bölcsességfog , nem megfelelő pozíciója okozza a fogak torlódását.

Természetesen a fog torlódás megoldásának költségei vagy hosszú távú kezelés is befolyásolja a fogeltávolítás elvégzését. Ilyen esetben a fogorvos a klinikai dentál higiénikussal karöltve meghatározzák mi a legjobb az Ön számára.

Kötelezze el magát a rendszeres szűrővizsgálatok mellett és tegye meg első lépéseit a javuló napi szájhigiénia irányában és ígérem, két felbecsülhetetlen értékű felfedezéssel lesz gazdagabb : az első hogy saját kezébe veheti hogy a saját fogászati ​​ellátásának sorsát , és második az hogy a fogorvos egy élvonalbeli hivatás aki törődik az általános egészségével és a jó közérzetével .

Az első benyomás Önről a mosolya. Együtt jobbá tudjuk tenni ...