+36-70-

312

-72-19

A fogak gyökérkezelésének több oka is lehet:

1. Leggyakrabban azért, mert a bakteriális eredetű szuvasodás elérte a fog legbelső rétegét (az un. pulpát).

2. Ha egy fog régebben letört és töméssel és parapulpáris csppal állították helyre. Ebben az esetben, a gyökérkezelés után, a gyökércsap kerülne az egyik csatornába, így a fog majdnem teljes értéküen helyreállítható.

Mindkét esetben, a fog megmentése érdekében, a beteg fogbélt el kell távolítani és a gyökércsatornákat alaposan ki kell tisztítani. A gyökér ezután egy speciális anyaggal lesz feltöltve majd hermetikusan lezárva, így a továbbiakban a baktériumoktól és a szuvasodástól el lesz zárva a fog. Az gyökérkezelés összes technológiai fejlesztése a páciensek érdekét szolgálja.
Az egyik legfejlettebb gyökérkezelő technológiát használjuk. Ezzel a rendszerrel egy ülésben elvégezhető a gyökérkezelés. Valamint, a rotációs rendszer , ami a beavatkozást sokkal pihentetőbbé és sikeresebbé teszi .
2-4 héttel a gyökérkezelés után, erősen ajánljuk hogy a kis- és nagyörlő fogakra készítsünk koronát mivel ezek a fogak sokkal kevésbé ellenállóak a szélsőséges harapási erőkkel szemben.
Valamint, most, hogy a fogból eltávolítottuk az ereket, a fog törékennyé válik, és hajlamosabb lesz a repedésekre. A elülső fogakra nem szükséges azonnal koronát készíteni.
Az alábbi képek a gyökérkezelés előtti és utáni állapotot mutatják. Mint látható , a gyökércsúcson van az elváltozás. A fehér vonal a második képen a guttapercha, ami egy gumiszerű anyag, ami elősegíti fogak és a környező szöveteket gyógyulását.

Gyökérkezelés
Gyökértömés