+36-70-

312

-72-19

Ismerje meg a több hiányzó fog pótlásának lehetőségeit:

1. Lehetőség: Kivehető részleges protézis
2. Lehetőség: Fogakon elhorgonyzott hídpótlás
3. Lehetőség: Fogászati ​​implantátumon elhorgonyzott hídpótlás

Fémlemezes kivehető fogpótlás
1. Lehetőség: Kivehető részleges protézis

Néha részleges fogsort használunk egy fog pótlására. Ezek készülhetnek teljesen akrilátból vagy fém-akrilátból. Ez azonban csak rövid távú megoldás. Ez a fogpótlás azonban a fogínyen támaszkodik- az eltávolított fog helyén- és az évek múlásával a csontállomány felritkul és ekkor alá kell bélelni. Továbbá, mivel ezek a protézisek a szomszédos fogakon támaszkodnak idővel ezek a fogak is meglazulnak és kell távolítani őket. Arészleges fogsor élettartama körülbelül 5 év.
Hídpótlás fogaon

2. Lehetőség: Fogakon elhorgonyzott hídpótlás (rögzített fogpótlás)

A híd egy olyan fogpótlás, amely a foghiányt határoló fogakon horgonyzunk el. Mivel ez a beavatkozás agresszív fogállomány csökkenéssel jár sokkal konzervatívabb lehetőségeket találták. Mivel a hiányt határoló fogakat ez a pótlás veszélyezteti többé már nincs értelme készíteni. Egy híd átlagos élettartama mintegy 10 év.
Stacks Image 968
3. Lehetőség: Fogászati ​​implantátumon elhorgonyzott hídpótlás

Az implantátumon elhorgonyzott hídpótlás helyettesíti a hiányzó fogakat. Kettő vagy több implantátumok az állcsontba ültetve horgonyozza el a hidat. Ez a tökéletes hosszú távú megoldása a foghiányoknak. Ezzel a módszerrel hosszabb rövidebb távolságokat tudunk áthidalni, aminek a stabil alapot a beültetett fogászati implantátum adja.

A fogászati ​​implantátum a mai napig a legjobb hosszú távú választás, amely ösztönzi a csont stabilitását, megakadályozza a csontvesztés és megőrizze a szomszédos fogakat, hiszen ezeket nem kell lecsiszolni . És alig van kellemetlen érzés egyáltalán. Az implantátum élettartama elérheti a 25 évet vagy annál is többet!