+36-70-

312

-72-19

Tudtad-e? Fejes Dental nem készít amalgám töméseket, és pusztán esztétikai okokból is kicseréli az amalgám (ezüst) töméseket kompozitra (fehér), hogy jól illeszkedjen a fog szinéhez!
Esztétikus tömés
Nagyon gyakran szemmel nem vesszük észre a kis üregeket. Lehet, hogy étkezés közben sem vesszük észre az üregeket. Hacsak nem annyira képzett, mint egy fogorvos nem tudja felismerni a szuvasodást a kezdeti szakaszában. Fontos, hogy a fogszuvasodást a kezdeti szakaszában felismerjük és kezeljük. Annak érdekében, hogy tömést tudjunk készíteni el kell távolítani a szuvasodást a fogból. Miután egy szuvasodás nagyobb lesz, több foganyagot kell eltávolítani, ami viszont gyengíti a fogat. Ha túl sokat kell eltávolítani a fogból, akkor különböző módszerekkkel tudjuk helyreállítani a fogat. Mint például az inlay, onlay vagy korona.

Ideális esetben azt szeretnénk, hogy a fogak annyira legyen természetesek, amennyire csak lehetséges, és annyira kíméljük a pénztárcáját, amennyire csak lehet! Nagyobb pótlások ára magasabb.

A legtöbb ember nem is veszi észre, hogy a kisebb kiadások megmentenék a magasabb fogorvosi költségektől. Például, tudja mennyibe kerül egy kisebb szuvasodás ellátása?

Nos, most egy nagyobb tömés költsége elérheti a 20.000.-et míg a kisebb 8.000.-. És mi a helyzet, hogy az inlay-el? Míg egy Zirkonium-kerámia korona ára 50.000.- addig egy inlay 25.000.-.

Csírájában kell elfojtani a szuvasodást. Ez ugyanaz igaz a fogakra és a virágokra: foglalkozni kell a kérdéssel még a korai szakaszában, hogy a jövőbeli problémákat megelőzzük.